Metody Těhotenství, porody

Péče v těhotenství, při porodu a v poporodním období

Nabízím Vám své služby jako doprovod v tomto posvátném období. Ne nadarmo se o těhotenství mluví jako o jiném stavu a po celém světě mají těhotné ženy statut chráněné osoby. Je to posvátné období, kdy v ženě vzniká nový život a ten je potřeba chránit. Věda nám nyní ukazuje, proč je potřeba, aby těhotenství a šestinedělí prožila nastávající maminka v co největším klidu a bezpečí, aby byla podporována rodinou a komunitou. Z mnoha psychologických studií z posledních 30ti let vyplývá, že to, jak maminka prožívá těhotenství, děťátko porod a společně šestinedělí má dalekosáhlý vliv na celý život novorozeňátka. Výzkumem těchto vlivů se zabývá i mnoho institucí a lékařů, zmíním třeba Primal Health Research Institute , Womb Ecology, francouzského porodníka Michela Odenta, který svůj život zasvětil právě tomuto posvátnému tematu. Pokusím se tedy zodpovědět všechny Vaše otázky týkající se tématu těhotenství, testování v těhotenství a jeho výhod a rizik, porodu, kojení a období šestinedělí.

Nabízím Vám následující služby:
:: Řešení problémů s neplodností
Přirozená podpora plodnosti s využitím znalostí a možností Tradiční čínské medicíny a kraniosakrální biodynamiky
:: Řešení patologií a komplikací v těhotenství
Krvácení během těhotenství, předčasné stahy dělohy, poloha plodu koncem pánevním, potřeba vyvolání porodu přírodní cestou, pomoc při nepostupujícím porodu…
:: Prohlídky v těhotenství

Naučím Vás jak sama můžete určit polohu plodu, poskytnu informace ohledně momentálního prběhu těhotenství, vyslechnu Vaše obavy a pokusím se je rozptýlit 🙂
:: Těhotenské masáže, kraniosakrální ošetření

Vynikající způsob jak si ulevit od bolestí, napětí v různých částech těla, zklidnění miminka, pomoc při přílišných obavách a strachu z porodu apod.
:: Doprovod při porodu, služby duly, babictví

Ideálně v domácím prostředí, za doprovodu kvalifikované komunitní porodní asistentky nebo v případě nouze.
:: Poporodní péče o matku a dítě

:: Laktační poradenství
Vysvětlím Vám, co jsou základní předpoklady pro kojení, spokojenou maminku a děťátko, poradím Vám budete-li na pochybách, zda dokážete své děťátko nakojit apod.
:: Přirozená antikoncepce
Poradím Vám přirozené metody antikoncepce, navrhnu různé možnosti včetně sympto-termální metody, bylinných přípravků apod.